Zeleninová mixovaná polévka ( vhodná i pro batolata)
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 416×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zeleninová mixovaná polévka ( vhodná i pro batolata) ingredience:
2 mrkve, 3 brambory, 4 stroužky česneku, lžička másla, kousek celeru, malá petržel, 5 lžic hrášku (může být mražený), 3 růžičky brokolice, 3 růžičky květáku, 1 cibule, pepř, sůl
Zeleninová mixovaná polévka ( vhodná i pro batolata) postup:
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme na tenké plátky. V hrnci zpěníme máslo a poté na něm mrkev, celer i petržel osmažíme. Postupně přidáváme ostatní zeleninu, vše společně ještě krátce osmahneme a přilijeme horkou vodu do požadovaného množství polévky. Ochutíme solí, pepřem a vaříme, až je zelenina měkká. Odstavíme z plotny a do polévky krátce (cca 3x) vložíme ponorný mixér. Pozor, nemixujeme na kaši, polévka se musí mixováním jen lehce zahustit. Do polévky lze dát i houby, pokud chceme výraznější chuť, vhodíme masox. Na talíři ozdobte kudrnkou nebo libečkem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zeleninová mixovaná polévka ( vhodná i pro batolata)"
Zkuste také
Reklama