Zapečený steak
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jana
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 330×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečený steak ingredience:
800g vepřové panenky, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce oleje, 200g vepřové šunky v celku, 4 silnější plátky vepřové šunky, 150g nastrouhaného eidamu, 1 pórek, 0,5l mírně osolené vody, 12 hlaviček žampiónů, 4 půlky kompotových broskví, 4 lžíce ušlehané šlehačky
Zapečený steak postup:
0čištěný pórek uvaříme ve vodě doměkka na šikmá kolečka. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky asi 2cm, ty naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pak je na rozpáleném oleji prudce osmahneme z obou stran a přendáme na pekáč, překryjeme šunkou, kterou poklademe připraveným pórkem a vše zasypeme sýrem. V horké troubě zvolna pečeme do růžova. Na oleji, kde se připravovalo maso, osmahneme očištěné a na plátky nakrájené žampióny spolu se šunkou, nakrájenou na kostičky. Na každý talíř dáme jednu porci zapečených steaků, přelijeme šťávou s houbami a šunkou a přiklopíme polovinou broskve. Tu ještě ozdobíme kopečkem šlehačky. Podáváme se zeleninovou oblohou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapečený steak"
Zkuste také
Reklama