Zapečené sýrové večky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 824×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečené sýrové večky ingredience:
veka: 1
lučina: 3
smetana zakysaná: 1
majonéza: 3 lžíce
česnek: 3 stroužky
sůl: špetka
sýr strouhaný: 150 g
Zapečené sýrové večky postup:
Krok 1: Všechny tři lučiny smícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Přidáme prolisovaný česnek a sůl.Krok 2: Pomazánku namažeme na plátky veky. Posypeme je strouhaným sýrem a poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Večky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C, dokud sýr nezezlátne. Úplně nejlépe chutnají, dokud jsou ještě teplé, křupavé. Jsou vynikající k vychlazenému bílému vínu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapečené sýrové večky"
Zkuste také
Reklama