Základní zeleninová polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 232×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Základní zeleninová polévka ingredience:
2 velké cibule, 1 střední tuřín, 2 střední mrkve, 2 střední vodnice, 2 střední pastináky, 2 střední pórky, 3 stroužky česneku, 2 litry filtrované vody
Základní zeleninová polévka postup:
Tato univerzální zeleninová směs může být použita při přípravě čistého zeleninového vývaru, který se dá dále využít při přípravě polévek nebo omáček, nebo jíst samotný. Z udaného množství zeleniny připravíte asi 1,5 l vývaru. Dá se zamrazit a v lednici vydrží 3-4 dny.Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte a spolu s česnekem ji vložte do velikého hrnce nebo hluboké pánve svodou. Pomalu uveďte do varu.
Zmírněte oheň, přikryjte poklicí a pomalu vařte asi 2 hodiny.
Před slitím nechte vychladnout. Vývar uskladněte v lednici nebo mrazáku.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Základní zeleninová polévka"
Zkuste také
Reklama