zabijačkový guláš na pivě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: JOSEF FUKSA
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 243×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
zabijačkový guláš na pivě ingredience:
200 g vepřové plece
200 g vepřového bůčku
100 g vepřového jazyka
100 g vepřových ledvinek
100 g vepřových jater
100 g vepřového srdce
4 cibule
1 hlavička žesneku
2 lžíce sádla
500 ml černého piva
kmín,sůl,mletý pepř
2 lžíce majoránky
1 lžíce hladké mouky
chlebová střídka na zahuštění
bylinky na ozdobení
zabijačkový guláš na pivě postup:
Maso i vnitřnosti očistíme,omyjeme a nakrájíme na kostky.Cibulinakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.V kastrolu rozpálíme sádlo,přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova.Přidáme nakrájené maso a vnitřnosti, vše orestujeme a zalijeme černým pivem.Ochutíme prolisovaným česnekem,kmínem,osolíme a opepříme.Poté přiklopíme pokličkou a dusíme asi 45 minut.Na-
konec guláš dochutíme sušenou majoránkou a zahustíme moukou a nadrobno nakrájenou chlebovou střídkou a necháme ještě chvíli povařit.Guláš rozdělíme na talíře,každou porci ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "zabijačkový guláš na pivě"
Zkuste také
Reklama