Vepřové s česnekem a citrónem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jiřina
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 528×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové s česnekem a citrónem ingredience:
450g vepřové kýty
50g nasekaných mandlí
2 lžíce oleje
lžička cukru
100g jemně nasekané šunky
2 třené stroužky česneku
1 lžíce nasekaného oregana
nastrouhaná citrónová kůra
1 velká cibule
200 ml kuřecího vývaru
Vepřové s česnekem a citrónem postup:
Plátky kýty naklepeme a v každém vyřízneme kapsu. Na pánvi opražíme mandle, přidáme lžičku oleje, oregano a citrónovou kůru z 1 citronu. Směsí naplníme kapsy řízků, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a a vložíme řízky. Osmažíme z každé strany, poté přilijeme vývar, uvedeme do varu a přikryjeme poklicí. Na mírném ohni vaříme po dobu 45 minut. Zbylý citrón oloupeme a kapeme jím maso na talíři.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové s česnekem a citrónem"
Zkuste také
Reklama