Vepřové řízky v těstíčku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Danda
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 411×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové řízky v těstíčku ingredience:
1,2 kg brambor, 2 vejce, hladká mouka, 100 g sýru eidam, sůl, pepř, 1/2 kg vepřové kýty
Vepřové řízky v těstíčku postup:
Brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a za chvíli slijeme vodu, kterou pustily. Přidáme vejce, zaprášíme hladkou moukou,přidáme nastrouhaný sýr, pepř a dobře promícháme. Těsto je trochu řidší, při pečení se krásně spojí.Řízečky naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách několikrát nařízneme.
Rozpálíme olej, naneseme do něj trochu těsta a rozetřeme na placičku. Na ní položíme řízek a navrch opět těsto. Opečeme z obou stran.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové řízky v těstíčku"
Zkuste také
Reklama