Vepřové řízky na šalvějí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 544×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové řízky na šalvějí ingredience:
2 lžíce hl.mouky
1 lžíce nasekané čerstvé nebo lžička sušené šalvěje
4 řízky bez kostí zbavené tučných částí
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 červené cibule pokrájené na kolečka
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky moučkového cukru
4 rozčtvrcená rajčata
Sůl,pepř
Vepřové řízky na šalvějí postup:
1/ Na talíři smíchejte mouku,šalvěj,sůl a pepř.Okořeněnou moukou lehce poprašte řízky na obou stranách.2/ V pánvi rozehřejte olej a máslo,přidejte řízky a 6-7 min.je smažte po každé straně.Osmažené řízky vyjměte a nechte okapat.
3/ Omočte cibuli v citronové šťávě a smažte ji 5 min.spolu s cukrem a rajčaty dokud nezesklovatí.
4/ Řízky podávejte se směsí rajčat a cibule .
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové řízky na šalvějí"
Zkuste také
Reklama