Vepřové měšce plněné zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 992×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové měšce plněné zelím ingredience:
4 plátky vepřové kýty
sůl, mletý pepř
hladká mouka
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
Náplň:
250g hlávkového zelí
1 menší jablko
100g šunkového salámu
sůl
1 vejce
Vepřové měšce plněné zelím postup:
Zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, spaříme je ve vroucí vodě a necháme okapat. Do mísy vložíme zelí, na nudličky nakrájené jablko, salám, sůl, rozšlehané vejce a promícháme.Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Náplň rozdělíme na plátky masa, vytvarujeme měšce, zavážeme je, obalíme v mouce a krátce opečeme na cibuli zpěněné na oleji a másle. Dáme do předehřáté trouby a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Podáváme s vařenými bramborami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové měšce plněné zelím"
Zkuste také
Reklama