Vepřové medailonky na tymiánu
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 566×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové medailonky na tymiánu ingredience:
500g vepřové panenky (nakrájené na plátky asi po 50g)
tymián (sušeného asi 1 vrchovatá lžička)
sojová omáčka
pár kapek citrónové šťávy
olivový olej
sůl
pepř
Vepřové medailonky na tymiánu postup:
Vepřovou panenku lehce naklepeme hřbetem ruky a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Medailonky opepříme a naložíme min. na 1/2 hodiny do chladu do marinády, kterou připravíme ze 4 lžic olivového oleje, 3 lžic sojové omáčky, tymiánu a citronové šťávy.Na rozpáleném oleji krátce a zprudka opečeme maso, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Zmírníme teplotu a krátce dohotovíme (celková doba restování masa je asi 5 min). Dle chuti dosolíme. Podáváme např. s opékanými nebo vařenými bramborami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové medailonky na tymiánu"
Zkuste také
Reklama