Vepřové maso v mrkvi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 682×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové maso v mrkvi ingredience:
300 g vepřové řízky nebo na guláš, 2 větší mrkve, máslo, mouka, sůl
Vepřové maso v mrkvi postup:
Maso nakrájíme na kostkičky, orestujeme na rozehřátém másle a osolíme. Když maso zbělá mírně ho podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka podobné velikosti jako jsou kostičky masa. Vše dusíme dokud maso i mrkev nejsou zcela měkké a podlíváme malým množstvím vody. Nakonec necháme vodu vydusit. V hrnku studené vody rozmícháme lžíčku mouky, tímto maso s mrkví zahustíme. Vody by nemělo být příliš, výsledkem je vlastně spíš takový přeliv. Podáváme s brambory. Jde o jídlo, které je vhodné i pro menší děti.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové maso v mrkvi"
Zkuste také
Reklama