Vepřové maso (celkem 235)
plněné řízky v kořeněném těstíčku
Vepřové maso → Plátky masa rozklepeme hodně do šířky, osolíme je a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek anglické slaniny a kousek sýru Brie. Přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou ... Pokračovat »
Kysané zelí zapekáné s vepřovým masem
Vepřové maso → Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi ... Pokračovat »
Milánský řízek
Vepřové maso → Omyté a osušené řízky z obou stran naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Pak je na oleji prudce opečeme z obou stran, mírně podlijeme a dusíme pod poklicí do měkka. Slaninu nakr ... Pokračovat »
Smažená plněná rajčata
Vepřové maso → Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody,oloupáme,seřízneme vršky a vydlabeme dužinu.Naplníme je nádivkou,přiklopíme vršky rajčat,obalíme v mouce,rozšlehaných vejcích a strouhanc ... Pokračovat »
Špíz s bramboráčky
Vepřové maso → vepřové kýty nakrájíme menší a silnější plátky. Trochu je naklepeme,osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka,špek na silnější plátky. Maso napichujeme ... Pokračovat »
Vepřové řízky na šalvějí
Vepřové maso → 1/ Na talíři smíchejte mouku,šalvěj,sůl a pepř.Okořeněnou moukou lehce poprašte řízky na obou stranách. 2/ V pánvi rozehřejte olej a máslo,přidejte řízky a 6-7 min.je smažte po ka ... Pokračovat »
Vepřové maso v mrkvi
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kostkičky, orestujeme na rozehřátém másle a osolíme. Když maso zbělá mírně ho podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kolečk ... Pokračovat »
Svíčková na smetaně z vepřové panenky
Vepřové maso → Tradiční svíčková na smetaně se dělá z hovězího masa. V naší rodině jsme si velmi oblíbili svíčkovou na smetaně z vepřové panenky. Postup: máslo necháme rozehřát, přidáme cibulku a ... Pokračovat »
Štavnatá vepřová panenka se zeleninou a sýrem
Vepřové maso → Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso na něm zprudka orestujeme asi 2 minuty z obou stran, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Poté do masa uděláme zářezy ve vdálenosti asi 2 ... Pokračovat »
Vepřová panenka na žampionech
Vepřové maso → Medailonky z vepřové panenky lehce naklepe (obrázenou paličkou nebo hranou ruky), osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. No oleji zprudka orestujeme z obou stran, snížíme tepl ... Pokračovat »
Vepřové medailonky na tymiánu
Vepřové maso → Vepřovou panenku lehce naklepeme hřbetem ruky a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Medailonky opepříme a naložíme min. na 1/2 hodiny do chladu do marinády, kterou připravíme ze 4 ... Pokračovat »
Andělské řízky
Vepřové maso → Z utřeného česneku, olivového oleje, soli, tymiánu a citronové kůry umícháme marinádu. Potřeme s ní řádně řízky a necháme je v chladu marinovat. Pak je na jedné lžíci oleje prudce ... Pokračovat »
Závitky mnam
Vepřové maso → Platky masa osolime,potreme horcici,na povrch polozime platek syra a kousky klobasy. Vse stocime do zavitku. Jednotlive zavitky dame do zapekaci misy,okolo naskladame oloupane a ... Pokračovat »
Lošnický řízek
Vepřové maso → Do platku masa zarizneme kapsu a zlehka je naklepeme. Kapsu naplnime tvaruzkem a maso spichneme jehlou ci paratky. Nepatrne osolime,obalime v mouce,vejce a strouhance. Osmazime ... Pokračovat »
Anglický biftek
Vepřové maso → Z odblaněné svíčkové nakrájíme bifteky o hmotnosti asi 150g. Hranou ruky je velmi lehce naklepeme, pak je osolíme, opepříme a rukou zakulatíme. Bifteky jemně pokapeme trochou ole ... Pokračovat »
Uzené koleno s kysaným zelím
Vepřové maso → Koleno opláchneme a osušíme. Bobkový list, pepř, nové koření, jalovčinky, cukr a oloupanou cibuli spolu s kolenem dáme do 1 litru horké vody, přivedeme k varu a uvaříme do měkka. K ... Pokračovat »
Pečené vepřové koleno
Vepřové maso → Kolena opláchneme a osušíme. Vetřeme do nich sůl, pepř a grilovací koření. Kolena položíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě, podléváme vodou a přeléváme výpekem. Cibule oloup ... Pokračovat »
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové maso → Panenku zbavíme blan a zbytků tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků. Hořčici, kečup, strouhanku smícháme a ochutíme solí, pepřem, paprikou a majoránkou. Plátky masa ... Pokračovat »
Cibulové kotlety s hořčicovým krémem
Vepřové maso → Kotlety opláchneme, osušíme, poprášíme solí a pepřem. Potřeme dijonskou hořčicí. Cibule oloupeme, nakrájíme na drobno, rozdělíme na kotlety, přitiskneme a dáme na plech potřený ole ... Pokračovat »
Segedinský guláš 2
Vepřové maso → Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, kmín, bobkový list, nové koření, pepř, sladkou mletou papriku, pdlejeme jemně vodou a dusíme. Necháme asi 2x ... Pokračovat »