Vepřová žebírka s cibulkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 742×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřová žebírka s cibulkou ingredience:
1500 g vepřových žeber
sůl
1 svazek mladých cibulek
1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru
6 lžic oleje
30-50 g cukru krupice
1 bobkový list
10 zrnek nového koření
Vepřová žebírka s cibulkou postup:
Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme.Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odležet. Před grilováním maso a cibulky vyjmeme z marinády, maso osolíme a na rozpáleném grilu pečeme z obou stran do zlatova, cibulku jen krátce.
Během grilování potíráme olejem z marinády.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřová žebírka s cibulkou"
Zkuste také
Reklama