Vepřová panenka na žampionech
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 215×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřová panenka na žampionech ingredience:
500g odblaněné vepřové panenky nakrájené asi na 10 řezů
asi 350g čerstvých žampionů - nakrájené na tenké plátky
2 lžíce másla
olej na smažení
sůl
mletý pepř
trocha hladké mouky
Vepřová panenka na žampionech postup:
Medailonky z vepřové panenky lehce naklepe (obrázenou paličkou nebo hranou ruky), osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. No oleji zprudka orestujeme z obou stran, snížíme teplotu a přidáme máslo a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvíli opékáme. Můžeme podlít troškou vývaru. Podáváme např. s opekánými brambory nebo hranolkami.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřová panenka na žampionech"
Zkuste také
Reklama