vepřová kýta na divoko
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: JOSEF FUKSA
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 192×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
vepřová kýta na divoko ingredience:
3/4 kg vepřové kýty
50 g slaniny
200 g kořenové zeleniny/mrkev,celer/
1 velká cibule
30 g másla
2 dl smeteny
1 lžíce hladké mouky
1 citron
2 bobkové listy
10kuliček jalovce
5 zrnek nového koření
10 zrnek žerného pepře
sůl
vepřová kýta na divoko postup:
Kýtu prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou a osolíme.Namásle zpěníme drobně nakrájenou cibuli,mrkev,celer a koření.
Přídáme maso,štávu z půlky citronu,podlijeme,zakryjeme poklicí
a dusíme v troubě asi hodinu.Poklici odkryjeme a maso dopečeme doměkka.Podle potřeby podléváme.Měkké maso
vyndáme,štávu propasírujeme a podle potřeby zředíme vodou.
Ve smetaně rozmícháme mouku,nalijeme ji do omáčky a krátce
povaříme,Podle chuti okyselíme citronem a osolíme.Maso nakrájíme na plátky.Podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "vepřová kýta na divoko"
Zkuste také
Reklama