Vaječná pomazánka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pomazánky > Slané pomazánky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 324×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vaječná pomazánka ingredience:
60g másla
100g žervé nebo lučiny
2 vejce natvrdo
1 malá cibule
asi 100g zeleniny (jarní cibulka, pažitka, ředkvičky, paprika, ...)
asi 50g měkkého salámu nebo šunky
sůl, pepř
Vaječná pomazánka postup:
Máslo necháme změknout a poté jej s tvarohem utřeme do pěny. Přidáme nadrobno nakrájená vejce, salám a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu. Promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Chcete-li méně pikantní variantu, nedávejte do pomazánky cibuli. Skladbu zeleniny lze libovolně měnit a vyzkoušet tak desítky variant. Můžeme také přidat česnek nebo různé druhy bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, ...). Podáváme s čerstvým a křupavým pečivem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vaječná pomazánka"
Zkuste také
Reklama