Uzené koleno s kysaným zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 841×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Uzené koleno s kysaným zelím ingredience:
1kg uzeného kolena, 1 bobkový list, 6 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 6 jalovčinek, špetka cukru, 1 oloupaná cibule, 800g kysaného zelí, 2 velká jablka, pepř
Uzené koleno s kysaným zelím postup:
Koleno opláchneme a osušíme. Bobkový list, pepř, nové koření, jalovčinky, cukr a oloupanou cibuli spolu s kolenem dáme do 1 litru horké vody, přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Koleno vyjmeme, vývar procedíme a odměříme 1/2 litru, znova dáme s kolenem do hrnce. Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na drobno. Se zelím dáme ke kolenu a pod pokličkou dusíme do měkka. Opepříme podle chuti.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Uzené koleno s kysaným zelím"
Zkuste také
Reklama