Svíčková na smetaně z vepřové panenky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 43 981×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Svíčková na smetaně z vepřové panenky ingredience:
1-2 vepřové panenky, zeleninu pod svíčkovou (celer, mrkev, petržel), sůl, cibuli, máslo, nové koření, pepř celý, bobkový list, mouka, ocet, cukr
Svíčková na smetaně z vepřové panenky postup:
Tradiční svíčková na smetaně se dělá z hovězího masa. V naší rodině jsme si velmi oblíbili svíčkovou na smetaně z vepřové panenky. Postup: máslo necháme rozehřát, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme zeleninu a na to dáme osolené maso a koření (nové koření, bobkový list, celý pepř), a upečeme v troubě za stálého podlévání. Upečenou svíčkovou vyjmeme, maso nakrájíme na plátky. Šťávu z výpeku přelijeme do hrnce a zeleninu propasírujeme přes síto, případně rozmixujeme, svíčkovou ochutíme octem a cukrem, dosolíme podle chuti. Omáčku zahustíme moukou a nejméně 5 minut povaříme. Smetanu přidáváme nakonec, tu necháme pouze přejít varem. Podáváme s kynutými knedlíky, ale můžeme podávat i s těstovinami.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Svíčková na smetaně z vepřové panenky"
Zkuste také
Reklama