Svíčková na smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 566×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Svíčková na smetaně ingredience:
600 g hovězí svíčkové
50 g uzené slaniny
sůl a pepř
50 g oleje
2 mrkve
2 petržele
1 malý celer
2 cibule
10 kuliček černého pepře
masox
40 g hladké mouky
¼ l kysané smetany
citrónová šťáva nebo ocet
Svíčková na smetaně postup:
Očištěnou a odblaněnou svíčkovou popřetahujeme na nudle nakrájenou slaninou, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji osmahneme. Pak přidáme očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu a pražíme tak dlouho, až zelenina zčervená. Přidáme koření, podlijeme bujónem a zakryté pečeme v troubě. Během pečení maso občas podléváme. Když je svíčková měkká, dopečeme ji bez pokličky do zlatista. Upečené maso vytáhneme. Šťávu se zeleninou zahustíme moukou a rozředíme bujónem. Koření vybereme a omáčku rozmixujeme a nebo prolisujeme. Nakonec přidáme smetanu a ještě krátce povaříme. Hotovou omáčku dle chuti přikyselíme octem nebo šťávou z citrónu.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Svíčková na smetaně"
Zkuste také
Reklama