Štavnatá vepřová panenka se zeleninou a sýrem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 858×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Štavnatá vepřová panenka se zeleninou a sýrem ingredience:
vepřová panenka v celku, odblaněná
anglická slanina (silnější plátky)
cibule nakrajená na klínky
červená (žlutá) paprika nakrájená na kousky asi stejně velké jako cibulové klínky
sýr typu eidam nebo dle chuti
hořčice
olivový olej
sůl, pepř, příp. grilovací koření
Štavnatá vepřová panenka se zeleninou a sýrem postup:
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso na něm zprudka orestujeme asi 2 minuty z obou stran, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Poté do masa uděláme zářezy ve vdálenosti asi 2 cm od sebe. Zářezy jsou skoro přes celou tloušťku, ale tak aby celý kus masa stále držel pohromadě. Maso osolíme, opepříme a případně posypeme grilovacím kořením. Do jednotlivých zařezů vetřeme hořčici a vložíme kousky slaniny, cibule a papriky. Navrch naklademe plátky sýra nebo zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Takto připravené maso dáme do vymaštěné zapékací mísy nebo jiné vhodné nádoby, lehce podlijeme vodou nebo vývarem a dáme do předehřáté trouby asi na 20 minut zapéct. Podáváme s opékanými bramborami. Dobrou chuť.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Štavnatá vepřová panenka se zeleninou a sýrem"
Zkuste také
Reklama