Špíz s bramboráčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 557×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Špíz s bramboráčky ingredience:
4 menší cibule
500g špeku
Sůl,pepř
Sádlo
Pálivé papričky
0,5 l piva 12°
Z
Špíz s bramboráčky postup:
vepřové kýty nakrájíme menší a silnější plátky.Trochu je naklepeme,osolíme a opepříme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka,špek na silnější plátky.
Maso napichujeme střídavě se slaninou,cibulí a paprikou na jehlu(špejli). Takto připravené špízy narovnáme na pekáč,zalijeme pivem a necháme v chladnu 24 hod.rozležet.
Po této době špízy opečeme na rozpáleném sádle do červena,zalijeme je pivem co nám zbylo v pekáčku a necháme v mírně vyhřáté troubě dopéct.
Podáváme s malými bramboráčky,ale taky s opečenými brambory.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Špíz s bramboráčky"
Zkuste také
Reklama