speciální langoše
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 126×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
speciální langoše ingredience:
50 dkg mouka hladká
500 ml mléko
1 dkg droždí
1 čajová lžička sůl
2 polévková lžíce cukr
1 ks česnek
1 ks cibule
1 dkg Hellmann´s kečup jemný
1 dkg Hellmann´s tatarská omáčka
1 dkg zakysaná smetana
1 dkg eidam
speciální langoše postup:
Mouku nasypeme do mísy a přimícháme sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do důlku dáme cukr a droždí. Vše přelejeme vlažným mlékem (cca půl hrnečku), necháme droždí vzejít a začneme zpracovávat těsto. Postupně přiléváme vlažné mléko, až je těsto vláčné a pěkně propracované. Necháme 1 hodinu kynout.Po kynutí vykrajujeme lžící bochánky, které necháme ještě odpočinout - po té vytahujeme langoše (placka) a smažíme na oleji.
Na langoše dáváme utřený česnek, který naředíme trochou vody a osolíme, popřípadě přidáme, kečup a doprostřed můžeme dát zakysanou smetanu nebo smícháme tatarskou omáčku s nakrájenou cibulí a tím potíráme - navrch obou dvou variant sypeme strouhaný sýr. Je možnost podávat i na sladko se skořicí nebo povidly.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "speciální langoše"
Zkuste také
Reklama