SEGEDINSKÝ guláš NEJEN pro chlapáky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Mirka Čechlovská
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 205×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
SEGEDINSKÝ guláš NEJEN pro chlapáky ingredience:
Vepřová plec, kysané zelí Tuřanské je výborné, cibule, česnek, majoránka, papriková vegeta pikant, paprika sladká kvůli červené barvě, bujón, ocet, cukr, chleba
SEGEDINSKÝ guláš NEJEN pro chlapáky postup:
Maso zbavte tučných částí, blán, protože hlavně děti tučné nemilují, pokrájejte ho na drobné kousky asi tak 1x1 cm - nejpracnější část z přípravy, na rozpálený tuk v tlakovém hrnci vložte na drobno pokrájenou cibuli, osmahněte, přidejte maso, lisovaný česnek, paprikovou vegetu, sladkou papriku, majoránku množství podle Vašeho uvážení, poduste ve vlastní šťávě, kterou maso pustí, podlejte svařenou vodou, přidejte podle množství vody díl bujónu (masox, zeleninový, slepičí .....) uzavřete tlakový hrnec a vařte maximálně 30minut. Současně v jiném hrnci povařte kysané zelí s vodou - nesolit. Hotové zelí přidejte k masu s trochou kys.vody, dochuťte malinko octem a cukrem podle chuti, nakonec zahustěte chlebem 1krajíc stačí rozdrobit a povařit. Podávejte s knedlíkem a dobrou chuť. Chutná všem - i fajnovým dětem.Výborný je rozležený druhý-třetí den z ledničky, když zbyde dejte ho do mrazničky.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "SEGEDINSKÝ guláš NEJEN pro chlapáky"
Zkuste také
Reklama