Recepty - Předkrmy (celkem 224)
Plněné papriky vlašským salátem
Studené předkrmy → Papriky podélně rozkrojíme, semena odstraníme a papriky vrchovatě naplníme salátem a posypeme petrželkou. ... Pokračovat »
Rajčata s pikantní náplní
Studené předkrmy → Rajčata omyjeme, seřízmeme vršky, opatrně vydlabeme a necháme vykapat. Z tvarohu a smetany vymícháme hladký krém, osolíme, opepříme, přidáme nasekaná vejce, nadrobno nakrájené byli ... Pokračovat »
Vejce v kornoutku
Studené předkrmy → Vejce uvařená natvrdo oloupeme, rozkrojíme, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem a krémžskou hořčicí. Bílky nasekáme a přidáme ještě oloupané, nadrobno nasekané jablko. Žloutovou hmotu ... Pokračovat »
Jablka plněná krémovým sýrem
Studené předkrmy → Dobře omytá a neoloupaná jablka rozpůlíme, lžičkou vykrojíme jádřince a jablko na řezné ploše ozdobně nastříkáme sýrem utřeným s medem a citronovou šťávou. Posypeme nasekanými ořec ... Pokračovat »
Párky zapečené v listovém těstě
Teplé předkrmy → Listové těsto vyválíme a nakrájíme na odbélníky. Párky nakrájíme na 3cm dílky, posypeme paprikou a zabalíme do těsta. Potřeme vejcem a pečeme dozlatova. ... Pokračovat »
Šunková pěna
Studené předkrmy → Do změklého másla postupně vmícháme smetanu a ušleháme hladkou pěnu. Osolíme ji, opepříme, přidáme rozemletou šunku, paprriku a dobře rozmícháme. Pěnu podáváme s jemným pečivem neb ... Pokračovat »
Pariky plněné sýrem niva
Studené předkrmy → Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich semena, omyjeme je pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a necháme okapat. Sýr niva rozdrt ... Pokračovat »
Plněná bageta
Studené předkrmy → Tavený sýr rozdrobíme vidličkou, vložíme do misky a rozmícháme se smetanou a hořčicí. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, oloupané, na kostky nakrájené bílkym, sterilizovaný hrá ... Pokračovat »
Zapékané chleby se sýrem a vejci
Teplé předkrmy → Plátky celozrného chleba namažeme po obou stranách máslem. Nivu nakrájíme na kostičky, rozmačkáme vidličkou a rozmícháme se smetanou. Směs naneseme vidličkou na plátky chleba. Dopr ... Pokračovat »
Sýrové toasty s kuřecím masem
Teplé předkrmy → Plátky veky potřeme polovinou dávky másla. Kuřecí maso vložíme na zbytek rozehřátého másla, zasypeme kořením kari, osolíme a osmahneme. Potom maso rozdělíme na plátky veky, navrch ... Pokračovat »
Pikantní toasty se šunkou
Teplé předkrmy → Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, vložíme do mixéru, osolíme, přidáme vejce a papriku, zalijeme vínem a umixujeme. Plátky veky pomažeme máslem. Vidličkou na ně navršíme směs. Takt ... Pokračovat »
Šunkové rolády plněné sýrovou pomazánkou
Studené předkrmy → Sýr s máslem rozetřeme v misce se solí a trochou pepře. Aby se sýr a máslo lépe spojily, přidáme dvě lžíce vroucí vody. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, směsí pomažeme plátky šu ... Pokračovat »
Šunkové lodičky
Studené předkrmy → Z chleba vykrojíme dlouhé kosočtverce a na každý položíme plátek kozího sýra. Do plátků šunky zabalíme půlku artičkoku a umístíme jií na kozí sýr. Ze žlutého melounu vykrojíme kuli ... Pokračovat »
Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou
Teplé předkrmy → Syrové brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Poté z nich odstraníme přebytečnou vodu a přelijeme je ohřátým mlékem. Přidáme vejce, mouku, na kostič ... Pokračovat »
Slezské pirohy
Teplé předkrmy → Brambory uvaříme ve slupce, za tepla oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, přidáme vejce (část necháme na potření a spojení okrajů pirohů), krupici, mouku a sůl a zp ... Pokračovat »
Šunkové chlebíčky
Studené předkrmy → Plátky veky potřeme máslem, osolíme a ki jedné straně plátků rozložíme bramborový salát. Kolečka šunky trochu nařízneme, složíme do kornoutků a péooložíme na druhou stranu chlebíčk ... Pokračovat »
Koktejlové chlebíčky
Studené předkrmy → Z plátků toastového chleba vykorjíme formičkama na cukroví malá kolečka. Vždy 3 spojíme pomazánkou (včetně okrajů, ty také namažem). Polovinu chlebíčku po stranách obalíme v naseka ... Pokračovat »
Sýrové kuličky
Studené předkrmy → Tavený sýr utřeme s tvarohem. Přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr a nahrubo nasekané ořechy. Směs odložíme ztuhnout do ledničky. Pak z ní tvoříme kuličky o velikosti jednoho sous ... Pokračovat »
Šunkové závitky s křenovou šlehačkou
Studené předkrmy → Vychlazenou smetanu se ztužovačem vyšleháme do tuhé šlehačky a pak do ní opatrně vmícháme křen. Takto ochucenou šlehačku rozdělíme na jednotlivé plátky šunky a opatrně je smotáme d ... Pokračovat »
Vejce v aspiku
Studené předkrmy → Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě, necháme asi 10 minut bobtnat a pak zvolna zahřejem téměř k varu a odstavíme z teplého zdroje. Ploché misky vypláchneme studenou vodou, na dno ro ... Pokračovat »