Recepty - Předkrmy (celkem 224)
Utopenci narychlo
Studené předkrmy → Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme. N ... Pokračovat »
Utopenci s feferonkou
Studené předkrmy → Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme. Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby ... Pokračovat »
Utopenci s hořčicí a česnekem
Studené předkrmy → Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do ... Pokračovat »
Nakládané buřtíky
Studené předkrmy → Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice skládáme ... Pokračovat »
Utopenci v pivním nálevu
Studené předkrmy → Nalev vytvorime povarenim cerneho piva s korenim. Cibuli nakrajime na kolecka. Burty rozriznemea vlozime do nich trochu koreni, bobkovy list, cibuli. Burt spojime spejli. V nalevu ... Pokračovat »
Utopenci z gothaje s cibulí
Studené předkrmy → Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový ... Pokračovat »
Fajnšmekrovi utopenci
Studené předkrmy → Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (ci ... Pokračovat »
Utopenci se zelím
Studené předkrmy → Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše z ... Pokračovat »
Utopenci s mrkví
Studené předkrmy → Špekáčky sloupneme, z jedné strany podílně nařízneme asi do poloviny, z druhé strany uděláme 3-4 méně hluboké příčné řezy. Do příčných řezů vložíme plátky česneku, pak podélný řez ... Pokračovat »
Utopenci s worcesterem
Studené předkrmy → Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme. N ... Pokračovat »
Špekáčky na pivě
Teplé předkrmy → Špekáčky oloupeme, nakrájíme na ježka, vložíme do pekáče vymazaného sádlem. Poté špekáčky opečeme po všech stranách a obrátíme je ježkem nahoru, zalijeme pivem, okořeníme pepřem a ... Pokračovat »
Hot dog
Teplé předkrmy → Rohlík podélně rozřízneme, mírně vydlabeme, vložíme do něho párek, zabalíme do mikroténové fólie, na talíři vložíme do mikrovlnné trouby a ohříváme 1/2-1 minutu při plném výkonu. P ... Pokračovat »
Ďábelské toasty
Teplé předkrmy → Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, chvíli osmahneme a pak dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, pokrájenou okurku, strouhanku, koření, sůl, feferonky. Odp ... Pokračovat »
Labužnické toasty
Teplé předkrmy → Toasty opečeme a obložíme čerstvou šunkou. Plátky hub dusíme spolu s cibulkou, pepřem a solí na oleji. Šťávu z hub z větší části vydusíme a teplé plátky hub rozložíme na opečené to ... Pokračovat »
Velikonoční sýrová roláda
Teplé předkrmy → Máslo vyšleháme, přimícháme najemno nakrájenou šunku, nadrobno nasekaná vejce, hořčici, na kostky nakrájenou kapii, nasekanou petrželku a pepř. Plátky sýra rozložíme na alobal tak, ... Pokračovat »
Silvestrovské podkovy
Studené předkrmy → Těsto rozválíme jako na závin. Uzené maso nadrobno rozsekáme, přidáme nakrájené v mléce rozmočené rohlíky, nahrubo rozstrouhaný sýr, na kostičky rozsekaná vařená vejce a promícháme ... Pokračovat »
Vejce v košili
Teplé předkrmy → Do vymazané formy naskládáme na půlky nakrájená vejce, okořeníme, zasypeme sýrem a pečeme v troubě 5 minut. ... Pokračovat »
Smažená šunková rolka
Teplé předkrmy → Na plátek šunky položíme plátek sýra, podél pórek a pásek másla. Srolujeme a zajistíme páratkem. Rolku obalíme v trojobalu a usmažíme. Na talíři obložíme bramborami a zeleninou. ... Pokračovat »
Šunkový závitek
Studené předkrmy → Krémový sýr smícháme s pochoutkovou smetanou, mletým bílým pepřem a se solí. Přidáme želatinu připravenou podle návodu a dobře promícháme. Na alobal rozložíme plátky šunky a potřem ... Pokračovat »
Paštikový chlebíček
Studené předkrmy → Maso a salám nakrájíme na kostky a dvakrát umeleme na masovém mlýnku. Přidáme dvě rozšlehaná vejce, hořčici, zelený a cayenský pepř, majoránku, utřený česnek, sůl, koriandr, citron ... Pokračovat »