Recepty - Předkrmy (celkem 224)
Zapečená vejce se smetanou
Teplé předkrmy → Jemně nasekanou cibuli osmahneme v zapékací misce na másle. Do misky pak opatrně rozklepneme vejce jedno vedle druhého. Dáme do trouby, a když trožku stuhnou, posolíme je, popráším ... Pokračovat »
Zapékaná rajčata
Teplé předkrmy → Rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a narovnáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Na povrchu je posolíme, posypeme sekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem ... Pokračovat »
Zapečená rajčata s jablky
Teplé předkrmy → Rajčata ponoříme krátce do vařící vody a sloupneme slupku. Pak je nakrájíme na plátky a trochu posolíme. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a hned pokapeme citronem, aby nezhnědl ... Pokračovat »
Zapečená míchaná zelenina s palačinkovým těstem
Teplé předkrmy → Očištěnou na menší kousky nakrájenou zeleninu uvaříme krátce v osolené vodě. Pak ji zcedíme, necháme dobře okapat a vložíme do menší zapékací misky, vymazané tukem a vysypané strou ... Pokračovat »
Jednoduchá vaječná omeleta
Teplé předkrmy → Vejce rozkvrdláme se solí a vodou a z tohoto množství upečeme na pomaštěné pánvi postupně 4-5 omelet. ... Pokračovat »
Pizza "Rusticana"
Teplé předkrmy → Z knorr základ na pizzu vypracujeme podle návodu těsto a vyválíme. Sterilované lečo smícháme s kečupem, ochutíme kořením na pizzu a stejnoměrně rozetřeme na těsto. Takto připraveno ... Pokračovat »
Pizza "Romana"
Teplé předkrmy → Podle návodu vypracujeme těsto a vyválíme. Tomato pronto ochutíme směsí koření na pizzu a stejnoměrně rozetřeme na těsto. Papriky pokrájíme na nudličky, na jemná kolečka krájený tv ... Pokračovat »
Pizza "Verdura"
Teplé předkrmy → Z knor základ na pizzu připravíme těsto a vyválíme. Sardinky zbavíme hlavy, ocasu, páteře a půlky klademe na těsto. Cibuli krájenou nahrubo, rajčata krájená na kolečka a feferonky ... Pokračovat »
Listové košíčky
Teplé předkrmy → Listové těsto vyválíme, vykrojíme z něj kolečka a dáme do formiček na košíčky. Pečeme dozlatova. Nivu nastrouháme a smícháme s mazacím sýrem. Do každého košíčku dáme 1-2 plátky sal ... Pokračovat »
Sýrové kuličky
Studené předkrmy → Mazací sýr smícháme s tvarohem, přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr a ochutíme solí a česnekem. Z hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme buď v sekaných bylinkách nebo mletých o ... Pokračovat »
BRAMBORÁKOVÁ PIZZA
Teplé předkrmy → Udělejte normální bramborákové těsto, můžete přidat nějakou uzeninu.Vodu z těsta hodně slít. Na vymaštěný plech (já dávám pečící papír), nechám péct,až bramborák zezlátne naskl ... Pokračovat »
Utopenci
Studené předkrmy → Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kul ... Pokračovat »
Domácí utopenci
Studené předkrmy → Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojíme napůl, ale ... Pokračovat »
Pikantní utopenci
Studené předkrmy → Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli.Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice ... Pokračovat »
Rychlí utopenci
Studené předkrmy → uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic, asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu dáme vrstvu cibule a uzeniny. Zavřeme, dáme vychladit. Konzumujeme vychladlé. ... Pokračovat »
Utopenci II.
Studené předkrmy → Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchládnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčk ... Pokračovat »
Utopenci III.
Studené předkrmy → Oloupané špekáčky nakrojíme na polovinu (nedokrojíme), vzniklou spáru namažeme hořčicí a proložíme proužky cibule, zelené papriky a bobkovým listem (vše podle vlastní chuti). Nále ... Pokračovat »
Utopenci trochu jinak
Studené předkrmy → Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky olo ... Pokračovat »
Utopenci ala Jamajka
Studené předkrmy → Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilejeme ocet, vypneme anecháme vychladnout. Pozor, když budete vařit vodu dohromady i s octem, tak to hrozně smrd ... Pokračovat »
Utopenci v ohnivém nálevu
Studené předkrmy → Buřty oloupeme, překrojíme napů,l vložíme do láhve. Pak opepříme, dáme vrstvu cibule a opakujeme do požadovaného množstvi. Nálev nechame přejít varem, odstavíme a ještě horký nalév ... Pokračovat »