Pražské vanilkové rohlíčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 938×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pražské vanilkové rohlíčky ingredience:
150 g hladké mouky, 70 g škrobové moučky (Maizena), 70 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových oříšků, 150 g tuku nebo másla, 2 žloutky, trochu mléka, tuk na vymaštění plechu, vanilkový cukr na obalování upečených rohlíčků.
Pražské vanilkové rohlíčky postup:
Mouku, škrob, cukr a oříšky smícháme, přidáme změklý tuk nebo máslo, vmícháme žloutky a trochu mléka, abychom těsto dobře propracovali. Hladké a nepříliš husté těsto přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme do chladna odpočinout. Pak z něho tvarujeme rukama malé rohlíčky, rozložíme je na pomaštěný plech a v mírně vyhřáté troubě(150-180° C) upečeme dobleda. Ještě horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru, do něhož jsme přidali trochu moučkového cukru.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pražské vanilkové rohlíčky"
Zkuste také
Reklama