Plněné vepřové řízky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Oldřiška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 897×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Plněné vepřové řízky ingredience:
4 vepřové řízky asi 0,5cm vysoké
olej
sůl
pepř
hladká mouka
Náplň:
0,5 malé plechovky sterilovaných žampionů
100g kuřecích jater
1 cibule
2 lžíce másla
hrst nasekané petrželky
Plněné vepřové řízky postup:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a uděláme do nich kapsu.Na másle orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme játra a opékáme dozlatova. Hotové játra osolíme a opepříme, necháme trochu vychladnout. Smícháme s okapanými žampiony a nasekanou petrželkou. Směsí plníme řízky, připevníme párátky, obalíme v hladké mouce a pozvolna pečeme na oleji do měkka.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Plněné vepřové řízky"
Zkuste také
Reklama