Piškot s krémem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 818×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Piškot s krémem ingredience:
4 vejce
4 lzice vody
200 g cukru moucky
75 g hladke mouky
75 g solamylu
1 sacek prasku do peciva
Na krém:
500 ml vody
2 sacky jahodoveho pudinkoveho prasku
300 g jahod
cukr moucka dle chuti
Na ozdobení :
slehacka
jahody
mandlove lupinky
Piškot s krémem postup:
Zliutky vyslehejte s vodou a polovinou cukru do peny.Po castech zaslehejte mouku se solamylem a kypricim praskem.
Nakonec opatrne vmichejte tuhy snih z bilku.
Plech s vyssim okrajem vylozte pecicim papirem a nalijte na nej testo.
Pecte pri 180 stupnich zhruba 30-35 minut.
Korpus nechte vychladnout.
Pudinkove prasky nasypejte do vody a svarte dle navodu na obalu na husty krem.
Jahody rozmackejte s cukrem a vmichejte do pudinku.
Napln muzete podle chuti jeste prisladit.
Na vychladly piskotovy korpus rozetrete pripraveny jahodovy krem.
Nechte ztuhnout v chladnicce.
Nakonec moucnik nakrajejte na rezy.
Kazdy kousek dozdobte pusinkou slehacky,pulkou jahody a platkem mandle.
Tip:
zkuste misto jahodoveho pudinku pouzit pudink s prichuti smetany ci mandli.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Piškot s krémem"
Zkuste také
Reklama