Panenská pečeně s cibulí a žampiony
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 964×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Panenská pečeně s cibulí a žampiony ingredience:
600g panenské pečeně
500g malých cibulek
2 lžíce másla
1/2 rajčatové šťávy
500g malých žampionků
sůl, pepř, lžička cukru, chilli koření
2 lžíce oleje
Panenská pečeně s cibulí a žampiony postup:
Cibulky si oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Máslo si rozehřejeme a cibulky na něm necháme zesklovatět, zalijeme rajčatovou šťávou a cca 20 minut podusíme.Žampiony očistíme a přidáme k cibulkám, osolíme, opepříme, přidáme cukr a chilli koření.
Pečeni zbavíme blan, omyjeme a osušíme, vetřeme do ní sůl a pepř.Olej rozehřejeme a pečeni na něm ze všech stran zprudka opečeme, teplotu stáhneme, přidáme cibulovou směs a dusíme doměkka.
Jako přílohu volíme bagetu či bílý chléb.
V
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Panenská pečeně s cibulí a žampiony"
Zkuste také
Reklama