Ořechové oválky s čokoládovým krémem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 067×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Ořechové oválky s čokoládovým krémem ingredience:
400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, půl lžičky mleté skořice, kůra z poloviny citronu.
Čokoládový krém: 100 g másla, 2 žloutky, 1 lžíce moučkového cukru, 200 g čokolády na vaření, podle chuti rum.
Poleva z bílé čokolády, tmavá čokoláda a sušené třešně na ozdobení.
Ořechové oválky s čokoládovým krémem postup:
Z uvedených surovin vypracujeme na válu vláčné těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme asi dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme špičaté ozoubkované oválky. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme asi 7 minut při 170°C. Na krém vyšleháme změklé máslo, s moučkovým cukrem, zašleháme žloutky a změklou čokoládu a nakonec přidáme rum podle chuti. Upečené zchladlé oválky po dvou slepíme krémem, přelijeme polevou z bílé čokolády a ozdobíme motivem z rozpuštěné tmavé čokolády a kouskem sušené třešně.Fotografie
Ohodnoťte recept "Ořechové oválky s čokoládovým krémem"
Zkuste také
Reklama