Noky se žampionovou omáčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 994×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Noky se žampionovou omáčkou ingredience:
masox: 1 kostka
mouka hladká
mléko: 1 l
žampiony: 250 g
pepř
sůl
smetana: 100 ml
olej na smažení
máslo: 100 g
cibule: 1
citrón: 1
noky: 400 g
Noky se žampionovou omáčkou postup:
Krok 1: Cibulku nakrájíme na jemné kousky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.V kastrolu rozehřejeme olej a cibulku zlehka orestujeme, přidáme žampiony a restujeme, dokud nejsou měkké.
Krok 2: Přidáme mléko a masox. Necháme chvilku povařit. Omáčku zahustíme 1 lžící mouky, kterou rozmícháme v ma lém hrnečku s vodou. Nalijeme do omáčky a důkladně promícháme.
Krok 3:
Chuť a jemnost dodá pár kapek citronu a máslo. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
TIPY: Místo mléka můžeme po užít i sladkou smetanu.
K zahuštění omáčky lze sáh nout i po instantní jíšce.
Houby mohou být i sušené, předem namočené do vody.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Noky se žampionovou omáčkou"
Zkuste také
Reklama