Nivovo-cibulový nářez
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 142×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Nivovo-cibulový nářez ingredience:
těsto: 250 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1 lžička soli, špetka cukru, necelých 500 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí
na obložení: 2 plechovky krájených rajčat, 5 stroužků česneku, sůl, cukr, sušená bazalka, 3-4 cibule, 160-180 g nivy
Nivovo-cibulový nářez postup:
Na pánev vyklopíme obsah plechovek a za občasného promíchání povaříme do mírného zhoustnutí. Podle chuti osolíme, osladíme a okořeníme bazalkou. Odstavíme a vmícháme česnek, najemno posekaný nebo rozmačkaný.Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké pružné těsto. Mouku nedáváme hned všechnu, ale přidáváme postupně podle potřeby.
Vykynuté těsto rukama roztáhneme na olejem vytřený plech. Na těsto rozetřeme rajčatovou směs, posypeme na proužky pokrájenou cibulí a strouhanou nivou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do zrůžovění okrajů, asi 25 minut.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Nivovo-cibulový nářez"
Zkuste také
Reklama