Dnes je Sobota 23.11.2024 a svátek má Klement | V databázi máme 4 808 receptů


Moravský vrabec - český

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Naďa

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Moravský vrabec - český ingredience:

1/2 kg vepřového masa - nejlépe bůček, 3 velké cibule, palice česneku, 2 lžičky ml. sladké papriky, 3 lžičky kmínu, sádlo(olej) jen v případě, že je maso jen libové, sůl, 3 lžičky kmínu

Moravský vrabec - český postup:

Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáče, smícháme s hrubě nakrájenou cibilí, česnekem - na pláky, kmínem a sl. mletou parikou, troškou oleje. Podlijeme trochou vody a pečeme při 200 stupních a podlívání ( necháme trošku připéct) asi 1/2 hodiny. Olej nebo sádlo přidáme jenom, jestliže pečeme jen libové maso. Dopékáme při 150 stupních asi ještě 1 hodinu. Maso je vhodné jako příloha ke špenátu, zelí s knedlíkem (houskovým, bramborovým) nebo i s vařenými brambory

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Moravský vrabec - český"

Stav hlasování: 2.2/5 (52 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci