Moravský vrabec - český
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Naďa
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 11 290×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Moravský vrabec - český ingredience:
1/2 kg vepřového masa - nejlépe bůček, 3 velké cibule, palice česneku, 2 lžičky ml. sladké papriky, 3 lžičky kmínu, sádlo(olej) jen v případě, že je maso jen libové, sůl, 3 lžičky kmínu
Moravský vrabec - český postup:
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáče, smícháme s hrubě nakrájenou cibilí, česnekem - na pláky, kmínem a sl. mletou parikou, troškou oleje. Podlijeme trochou vody a pečeme při 200 stupních a podlívání ( necháme trošku připéct) asi 1/2 hodiny. Olej nebo sádlo přidáme jenom, jestliže pečeme jen libové maso. Dopékáme při 150 stupních asi ještě 1 hodinu. Maso je vhodné jako příloha ke špenátu, zelí s knedlíkem (houskovým, bramborovým) nebo i s vařenými bramboryFotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Moravský vrabec - český"
Zkuste také
Reklama