Milánský řízek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 3 komentáře zobrazeno 17 647×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Milánský řízek ingredience:
4 velké řízky z kýty
1 lžička grilovacího koření
2 lžičky sojové omáčky
2 lžíce oleje
100g anglické slaniny v celku
4 vejce
1 lžíce másla
špetka soli
špetka mletého pepře
200g eidamu
voda na podlití
Milánský řízek postup:
Omyté a osušené řízky z obou stran naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Pak je na oleji prudce opečeme z obou stran, mírně podlijeme a dusíme pod poklicí do měkka. Slaninu nakrájíme na maličké kostičky a ty na rozpáleném másle krátce osmahneme. Přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit. Sýr jemně nastrouháme. Měkké řízky zakapeme sojovou omáčkou, obrátíme horní stranou dolů, zvýšíme žár a necháme pod poklicí rychle odpařit nevydušenou vodu. Hotové řízky přendáme na talíře, na každý navrstvíme vejce, smažená se slaninou, celý řízek pak posypeme nastrouhaným sýrem. wFotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Milánský řízek"
Zkuste také
Reklama