Mexická zeleninová polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 485×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mexická zeleninová polévka ingredience:
4 porce:
250 g fazolí, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 2 zelené feferonky, 1 lžíce sádla, 850 ml nakládaných rajčat, 2 cukety, 100g sterilované kukuřice, 200g klobásy, sůl, pepř, tabasco, koriandr
Mexická zeleninová polévka postup:
Propereme fazole, přelijeme je 1 l vody a necháme přes noc stát.Oloupeme cibuli s česnekem a drobně posekáme. Feferonky nakrájíme na malé kousky. Vše osmahneme na sádle, přidáme fazole i s vodou a zvolna vaříme 90 - 120 minut. Podle potřeby přilijeme další vodu.
Rajčata rozmačkáme na kousky a asi po 60 minutách je dáme do polévky. Cukety očistíme. Oloupeme klobásy a nakrájíme spolu s kukuřicí a cuketou na kolečka. Dáme je do polévky, ale nevaříme déle než 10 minut.
Polévku ochutíme solí, pepřem a tabaskem. Posypeme lístky koriandru.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Mexická zeleninová polévka"
Zkuste také
Reklama