Mandlové perníčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 658×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mandlové perníčky ingredience:
180 g moučkového cukru, 180 g másla (nebo rostlinného tuku), 180 g mandlí (mohou být i vlašské ořechy), l vejce, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic mléka, 1/2 lžičky skořice, špetka muškátového oříšku, 2 hřebíčky (nebo l lžička prášku do perníku), 350 g hladké mouky, strouhaná citrónová kůra z celého citrónu, l vejce na potření perníčků.
Mandlové perníčky postup:
Mouku, cukr, koření, strouhané mandle (nebo ořechy) a strouhanou citrónovou kůru smícháme a zaděláme směsí rozehřátého másla, mléka, medu a vejce na hladké a husté těsto. Přikryjeme ho fólií a necháme v chladu odpočinout alespoň hodinu i déle, třeba do druhého dne. Pak na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku a formičkami vykrájíme tvary. Rozložíme na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ozdobit půlkami mandlí a upečeme v předehřáté troubě
při střední teplotě. Po vychladnutí můžeme zdobit citrónovou nebo bílkovou polevou. Perníčky můžeme podávat bez předchozího proležení.v
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Mandlové perníčky"
Zkuste také
Reklama