Kysané zelí zapekáné s vepřovým masem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 808×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kysané zelí zapekáné s vepřovým masem ingredience:
1 a půl kg kysaného zelí, 1/2 kg vepřového masa, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 rajčata (v zimě lze použít i konzervovaná loupaná rajčata), sůl, mletý pepř, 3 lžíce sádla, 3 cibule, tuk na vymaštění pekáče
Kysané zelí zapekáné s vepřovým masem postup:
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi 15 minut s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Měkké zelí smícháme s dušeným masem, dáme do vymaštěného pekáče a asi půl hodiny zapečeme.Fotografie
Ohodnoťte recept "Kysané zelí zapekáné s vepřovým masem"
Zkuste také
Reklama