Květák smažený v troubě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 357×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Květák smažený v troubě ingredience:
1 větší květák
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej na smažení na plech
Květák smažený v troubě postup:
Poznámka :Recepty na obalovaný s mažený květák tu sice jsou, ale já květák připravuji zásadně takto, už kvůli tomu, že plech strčím do trouby a téměř se o smažení nestarám a stihnu při tom i jinou práci.Nic se nebojte, předvaření v tomto případě není nutné!
Kuchařská škola mojí babičky je opět v tomto případě pro mě k nezaplacení.
Postup:
Květák rozebereme na růžičky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Růžičky osolíme.
V jedné misce uděláme těstíčko ze dvou vajec, hladké mouky a vody, důkladně vymícháme vidličkou dohladka. Do druhé mísy nasypeme strouhanku. Osolené růžičky obalíme v těstíčku a ve strouhance a klademe na plech, kam jsme předem nalili olej ke smažení, růžičky pak ještě mírně polijeme olejem i po povrchu.
Plech dáme do trouby a smažíme při 200st, asi po 30 až 45 min růžičky obrátíme a dosmažíme do zlatova.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Květák smažený v troubě"
Zkuste také
Reklama