Kvasnicová pomazánka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pomazánky > Slané pomazánky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 123×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kvasnicová pomazánka ingredience:
1 velká cibule
asi 40 g sádla (tuku)
80 g kvasnic
40 g strouhanky
1/8 l vody
větší špetka soli
80 g másla
1 PL hořčice
2 PL oleje
2 vejce natvrdo
trochu jemně nakrájené cibulky
2 kyselé okurky cca 200 g měkkého salámu
Kvasnicová pomazánka postup:
Cibuli jemně nakrájíme a usmažíme na sádle do světlerůžova. Přidáme rozdrobené kvasnice, necháme za stálého míchání rozpustit.Přidáme strouhanku, vodu, sůl a vaříme za stálého míchání asi 5 minut.
Kaši odstavíme do chladu
Utřeme máslo do pěny a přidáváme po částech vychladlou kaši. Pořád mícháme. Přidáme hořčici a olej a třeme tak dlouho, až hmota zesvětlá a nabude.
Nakonec vmícháme rozsekaná vejce, jemně nakrájenou cibulku, nakrájené okurky a salám.
Pomazánka je ukrutně dobrá. Jedí ji i odpůrci drožďových pomazánek, nevědí-li předem, z čeho je.
Doporučená příloha: mažeme na bílé pečivo
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kvasnicová pomazánka"
Zkuste také
Reklama