Krkovička se zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Milena
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 5 723×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krkovička se zelím ingredience:
Malá hlávka bílého zelí, slanina, cibule, pepř, sůl, drcený kmín, lžíce octa, lžíce cukru, lžíce hladké mouky na zahuštění
Maso-krkovička, cibule, sůl, pepř, česnek, popřípadě grilovací koření, nebo jakékoliv kdo má na vepřovém rád.
Krkovička se zelím postup:
Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cubuli a pokrájené zelí. Zelí osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem a zalijeme malým množstvím vody(asi 1 dcl) a dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se nám voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme. Když máme zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší.Maso si klasicky upečeme, jak jistě každý zvládne a podáváme se zelím a knedlíkem
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Krkovička se zelím"
Zkuste také
Reklama