Kremeše
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 158×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kremeše ingredience:
2x300 g listového těsta, 750 ml mléka, 3-4 lžíce krystalového cukru, 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 3 žloutky, 250 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru
Kremeše postup:
Obě těsta rozválíme na velikost plechu. Jednu placku necháme vcelku, druhou rozkrájíme na obdélníčky. Upečeme (230°C, cca 10 minut).V části mléka rozmícháme cukr, žloutky a pudinkový prášek. Ostatní mléko nalijeme do kastrolu a zahříváme. Do horkého vlijeme rozmíchanou směs a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Odstavíme a hned vmícháme asi 2 lžíce másla. Necháme vychladnout.
Do vlažného pudinku vešleháme po částech máslo.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha.
Na plát těsta upečený vcelku rozetřeme pudinkový krém a na něj šlehačku.
Na povch naskládáme upečené obdélníčky a moučník podle nich rozkrájíme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kremeše"
Zkuste také
Reklama