Kedlubnové zelí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 079×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kedlubnové zelí ingredience:
2 velké kedlubny oloupat umýt a nastrouhat
1 lžička soli
1 lžička kmínu
Trochu pepře
Slanina 5 dkg
1 střední cibule
2 deci vody na podlití
2 lžíce octu
3 lžičky cukru krupice
1 lžíce hladká mouka
1 velký brambor oloupaný nastrouhaný na jemno.
Kedlubnové zelí postup:
Kedlubny nastrouhané.. okořeníme a osolíme přidáme vodu, podusíme.Trvá to asi 20 minut.Mezitím si posmažíme slaninu na kostičky a na ní usmažíme na jemno nakrájenou cibuli.Smažíme do zlatova.Brambor nastrouháme do misky na jemném struhadle a přidáme 4 lžíce vody ,2 lžíce octu a lžíci hladké mouky.Promícháme vidličkou,ať nejsou hrudky a zelí zahustíme.Zaroveň přidáme slaninu s cibulí a osladímeTo vše provaříme asi 5 minut.Můžeme podávat u nás dnes s pečeným kolenem a krůtí nohou mňáááááááááááááámFotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kedlubnové zelí"
Zkuste také
Reklama