Kávová zmrzlina
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 666×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kávová zmrzlina ingredience:
3 lžičky kávy Nescafé Classic, 100 ml vody, 1 lžíce krystalového cukru, 3 žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, 100 ml smetany na vaření, 250 ml smetany ke šlehání
Kávová zmrzlina postup:
Kávu zalijeme horkou vodou, osladíme a necháme vychladnout.Žloutky s moučkovým cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Přilijeme k ní vlažnou kávu a smetanu na vaření a ve vodní lázni šleháme až vznikne hustý krém (nejdřív hmota šleháním nabude - pozor na dostatečně velkou nádobu, potom klesne a zhoustne).
Ušlehaný krém necháme vychladnout.
Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha, přidáme k ní kávový krém a společně vyšleháme na hladkou hmotu. V misce nebo plastové krabičce uložíme do mražáku a než zmrzne, každých 20 minut vidličkou promícháme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kávová zmrzlina"
Zkuste také
Reklama