Jíškové knedlíčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 831×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jíškové knedlíčky ingredience:
3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce vegety, 2 lžíce posekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček, ...), strouhanka
Jíškové knedlíčky postup:
Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku a necháme vychladnout.Do vlažné jíšky přidáme celé vejce, rozmačkaný česnek, vegetu, bylinky a důkladně promícháme.
Nakonec přidáme tolik strouhanky, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky.
Knedlíčky zaváříme v polévce asi 5 minut.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jíškové knedlíčky"
Zkuste také
Reklama