Jemná květáková polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 011×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jemná květáková polévka ingredience:
květák, 3 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, tenké plátky šunky, pepř,sůl, mletý muškátový oříšek, 1 dl kysané smetany, žloutek, petrželová nať
Jemná květáková polévka postup:
Květák dobře umyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme ho okapat.Z oleje a mouky připravíme světlou zápražku, kterou zředíme s vývarem z květáku a dobře převaříme. Potom květák rozebereme na růžičky, šunku nakrájíme na nudličky a přidáme k vývaru společně se zápražkou.
Polévku dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme smetanu rozšlehanou se žloutkem a nasekanou petrželovou nať.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jemná květáková polévka"
Zkuste také
Reklama