Dnes je Sobota 23.11.2024 a svátek má Klement | V databázi máme 4 808 receptů


Jazyk dušený na slanině

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Jazyk dušený na slanině ingredience:

1 menší hovězí jazyk, 30g slaniny, 50g másla, sůl, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 200g kořenové zeleniny, 50g cibule, 1/2 citronu, 1/4l kyselé smetany 40g hladké mouky

Jazyk dušený na slanině postup:

Jazyk uvaříme v osolené vodě skoro do měkka, sloupeme ho a protáhneme slaninou. Na másle osmažíme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citronovou kůru, vložíme jazyk, podlijeme a dusíme ho pod poklicí do měkka. Měkký vyndáme, vydušenou šťávu zahustíme smetanou, ve které rozmícháme mouku. Dobře provaříme a procedíme. Jazyk na plátky nakrájený narovnáme na mísu a přelijeme omáčkou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Jazyk dušený na slanině"

Stav hlasování: 2.1/5 (41 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Jazyk dušený na slanině ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci