Jazyk dušený na slanině
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 884×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jazyk dušený na slanině ingredience:
1 menší hovězí jazyk, 30g slaniny, 50g másla, sůl, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 200g kořenové zeleniny, 50g cibule, 1/2 citronu, 1/4l kyselé smetany 40g hladké mouky
Jazyk dušený na slanině postup:
Jazyk uvaříme v osolené vodě skoro do měkka, sloupeme ho a protáhneme slaninou. Na másle osmažíme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citronovou kůru, vložíme jazyk, podlijeme a dusíme ho pod poklicí do měkka. Měkký vyndáme, vydušenou šťávu zahustíme smetanou, ve které rozmícháme mouku. Dobře provaříme a procedíme. Jazyk na plátky nakrájený narovnáme na mísu a přelijeme omáčkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jazyk dušený na slanině"
Zkuste také
Reklama