Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 901×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku ingredience:
2 Hermelíny, 50 g uzeného špeku, 1 menší cibule, 100 g šunky, nebo nějakého salámu, 200 g kysaného zelí, kmín, sůl, majoránka, česnek, 2 brambory, 1 vajíčko, hladká mouka na obalení sýrů, olej na smažení.
Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku postup:
Oba Hermelíny rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a dáme do nich zelnou náplň.Náplň:
Na pokrájeném špeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a nakrájené zelí. Přidáme vydlabaný Hermelín a vše prohřejeme. Necháme vychladit a plníme do Hermelínů. Obě půlky spojíme, obalíme v hladké mouce.
Uděláme si bramborákové těsto ze 2 brambor, česneku, mouky, vajíčka, majoránky, soli a pepře. Lžíci těsta dáme na rozpálený olej a trochu jej roztáhneme. Na vytvořené kolečko položíme obalený Hermelín a přiklopíme druhou polovinou bramborákového těsta. Na mírném stupni smažíme z obou stran dorůžova.
Podáváme se zeleninou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku"
Zkuste také
Reklama