Dnes je Sobota 23.11.2024 a svátek má Klement | V databázi máme 4 808 receptů


Domácí vinné klobásy

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jarda

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Domácí vinné klobásy ingredience:

45% libového vepřového masa, 35% tučného vepřového masa, 7% žemlí, 6% přírodního bílého vína, 7% mléka
Koření na 10kg vinných klobás: 10g mletého pepře, 4g muškátového květu, 4g citrónové kůry, 160g soli

Domácí vinné klobásy postup:

Libové i tučné maso pečlivě zbavíme všech tvrdých blan a šlach. Libové vepřové maso dvakrát umeleme na strojku na maso co nejjemněji, tučné vepřové maso umeleme pouze jednou. Do větší nádoby vložíme žemle namočené v mléce a co nejlépe je rozetřeme tak, aby nebyly kůrky znatelné. Pak do nádoby přidáme jemně umleté libové maso a mícháme tak dlouho, až se maso spojí se žemlemi a mlékem v celistvou hmotu. Do takto upravené směsi přidáme sůl, koření a přírodní víno a vše dokonale promícháme. Nakonec přidáme mleté tučné maso a znova promícháme. Zamíchanou směs plníme do vyčištěných a propláchnutích střívek. Odkrajujeme kusy asi o hmotnosti 150g a zavinujeme je do tvaru hlemýždí ulity. Takto upravené klobásy příčně propíchneme špejlí a tím je upevníme. Klobásy podáváme v různých úpravách, jak je kdo zvyklý.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Domácí vinné klobásy"

Stav hlasování: 2.2/5 (69 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci