Domácí vinné klobásy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jarda
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 18 712×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí vinné klobásy ingredience:
45% libového vepřového masa, 35% tučného vepřového masa, 7% žemlí, 6% přírodního bílého vína, 7% mléka
Koření na 10kg vinných klobás: 10g mletého pepře, 4g muškátového květu, 4g citrónové kůry, 160g soli
Domácí vinné klobásy postup:
Libové i tučné maso pečlivě zbavíme všech tvrdých blan a šlach. Libové vepřové maso dvakrát umeleme na strojku na maso co nejjemněji, tučné vepřové maso umeleme pouze jednou. Do větší nádoby vložíme žemle namočené v mléce a co nejlépe je rozetřeme tak, aby nebyly kůrky znatelné. Pak do nádoby přidáme jemně umleté libové maso a mícháme tak dlouho, až se maso spojí se žemlemi a mlékem v celistvou hmotu. Do takto upravené směsi přidáme sůl, koření a přírodní víno a vše dokonale promícháme. Nakonec přidáme mleté tučné maso a znova promícháme. Zamíchanou směs plníme do vyčištěných a propláchnutích střívek. Odkrajujeme kusy asi o hmotnosti 150g a zavinujeme je do tvaru hlemýždí ulity. Takto upravené klobásy příčně propíchneme špejlí a tím je upevníme. Klobásy podáváme v různých úpravách, jak je kdo zvyklý.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí vinné klobásy"
Zkuste také
Reklama