Domácí masová tlačenka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jarda
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 082×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí masová tlačenka ingredience:
40% libového masa z krkovičky nebo plece, 40% tučného masa z laloku nebo boku, 10% srdce a jazyka, 10% vařených kůžiček a polévky
Koření na 10kg masové tlačenky: 20g mletého pepře, 15g mletého nového koření, 40g jemně strouhané cibule, 200g soli
Domácí masová tlačenka postup:
Připravené suroviny nakrájíme na větší kostky ( 2-4cm). Vařené kůže umeleme na jemno na strojku na maso. Pokrájené suroviny vložíme do větší nádoby, okořeníme, osolíme a smícháme s meltými vařenými kůžemi a polévkou. Zamícháme a směs volně plníme do umělého střeva. Tlačenku zavážeme a vložíme do vřelé polévky nebo vody. Jakmile tlačenky přejdou varem, propíchneme je tenkou jehlou, abychom je zbavily vzduchu, snížíme teplotu na 90° a vaříme cca 3 hodiny, podle velikosti. Jakmile jsou tlačenky uvařeny, vyjmeme je a dáme do studené vody, opláchneme je a dáme na misku. Téměř vychladlé tlačenky obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme je úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí masová tlačenka"
Zkuste také
Reklama